Ingrediënten
- 1 kg kippenpoten
- 4 uien
- 2 tenen knoflook
- zonnebloemolie
- 200 gr prei
- 200 gr selderij
- 200 gr witte kool
- zout
- peper
- 1 maggiblokje
- 500 gr gekookte bami
- 3.5 l water
Variatietips
- In plaats van kippenpoten kan je ook 500 gram kipfilet gebruiken.
Bereiding
Stap 1
Zet een grote pan op met het water om de bouillon te maken doe 2 uien en de kip in de pan en laat dit ruim 30 minuten op het vuur. Ondertussen de andere 2 uien fijn snijden en deze bakken in zonnebloemolie samen net de fijngesneden knolook en gesneden groenten. Als alles gebakken is de bouillon en de zout bij de groenten voegen. Even de kook erover en als laatste de gekookte bamie er door heen roeren en warm laten worden.
Variatietips
- In plaats van kippenpoten kan je ook 500 gram kipfilet gebruiken.