Ingrediënten
- 500 gr varkensvlees
- 1 grote ui
- 2 takjes peterselie
- halve peterselie
- scheutje ketjap manis
- zout
- 0.5 tl ve-tsin
- 3 el olie
- doosje bami (550 gram)
- 2 prei
- 1 kleine spitskool
- vleesbouillonblokje
- taugé
Bereiding
Stap 1
Bami 1½ pak koken tot het loslaat en zacht is, dan afgieten in een vergiet en met wat (sla)olie inwrijven zodat het niet gaat plakken.
Stap 2
In een wok of wadjang, olie verhitten. Ondertussen de uien snipperen en met 2 teentjes knoflook in een toemboek oeleken en vervolgens in de hete olie fruiten.
Stap 3
Als de uien wat gebruind zijn, het vlees toevoegen en dit ook bruin laten worden.
Stap 4
Gesneden prei en selderij er bij doen en omroeren.
Stap 5
Ve-tsin toevoegen en wat zout en op smaak brengen met ketjap.
Stap 6
Als laatste de bami mee roeren totdat het warm is.