Ingrediënten
- 500 gr varkens - hamlappen
- 1 geraspte ui
- 2 tenen knoflook
- 2 tl djahe
- 1 tl laos
- 1 tl sereh
- 5 el (mais)olie
- 1 fijngesnipperde ui
- 1 tl knoflook
- 70 gr tomatenpuree
- 0.5 el bruine suiker
- 1 bouillonblokje
- 2 el maizena
- 2 el droge sherry
- 0.5 tl ve-tsin
- 500 gr mie
- chilisaus
- 3 el ketjap
- 1 dl water
Variatietips
- In plaats van mie is rijst ook erg lekker
- Lekker met een groentegerecht, bijvoorbeeld toemis boontjes en atjar tjampoer
Bereiding
Stap 1
ermeng de geraspte ui met de knoflook, djah�, laos, sereh en ketjap en bestrijk met dit mengsel het vlees en strooi er als laatst wat zout over.
verwarm de (mais)olie en bak daarin het vlees langzaam gaar en lichtbruin van kleur en voeg een beetje water toe.
verwarm in een steelpan een beetje (mais)olie en fruit daarin de fijngesnipperde ui glazig en voeg de knoflook, tomatenpuree, suiker en fijn gestamptje bouillonblokje toe.
roer in een bakje de ketjap, maizena, sherry, ve-tsin en 1dl water tot een papje.
breng nu de inhoud van het steelpannetje aan de kook en voeg het papje toe en laat dit onder voortdurend roeren aan de kook komen. voeg naar smaak nog wat ketjap en zout toe.
bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. snij het vlees in evengrote stukken.
leg de mie op een grote schaal. schep de blokjes vlees en het bakvet door de saus en serveer het vlees met de saus over die mie of apart. een beetje chilisaus op het laatst aan de saus toevoegen maakt het allemaal net iets lekkerder.
Variatietips
- In plaats van mie is rijst ook erg lekker
- Lekker met een groentegerecht, bijvoorbeeld toemis boontjes en atjar tjampoer