Ingrediënten
- 3 grote uien
- 1 tl ketoembar
- 1 tl sambal oelek
- 2 teen knoflook
- 1 takje sereh
- stuk santen (kwart)
- blad tomatenpuree
- snufje zout / peper
- nootmuskaat
- 1 salam
- 1 daon poeroet
- 1 stuk trassie (klein)
Variatietips
- Hoe meer sambal hoe lekkerder het sausje is.
- Het lekkerst is met witte rijst en toemisboontjes.
- Het kleine blikje tomatenpuree kan vervangen wprden door 1-3 gesneden tomaten.
Bereiding
Stap 1
Snijdt een kip in stukken en wrijf de stukken in met een mengsel van zout peper, nootmuskaat.
Stap 2
Fruit in wat olie wat trassi , 3 grote uien, 2 teentjes knoflook wat sereh, 1 theel. ketoembar, 1 theel. sambal.
Stap 3
Voeg de stukken kip toe en als de kip bruin is voeg dan � santen toe plus een klein blikje tomaten puree (of 2 a 3 gesneden tomaten).
Stap 4
Goed roeren en op klein vuur nog een half uurtje laten sudderen.
Variatietips
- Hoe meer sambal hoe lekkerder het sausje is.
- Het lekkerst is met witte rijst en toemisboontjes.
- Het kleine blikje tomatenpuree kan vervangen wprden door 1-3 gesneden tomaten.