Ingrediënten
- 500 gr kippendijen in stukjes gesneden
- 2 kopje ketjap kaki tiga
- 4 el djinten
- 2 el ketoembar
- 1 ui fijn gesneden
- 3 tenen knoflook fijn gesneden
- 1 tl trassi
- 1 tl knoflook
Variatietips
- Serveer met andere Indonesische gerechten en nasi putih of nasi goreng.
Bereiding
Stap 1
Marineer een avond van te voren de kippendijen in de ketjap, 2 el djinten, 1 el ketoembar en 1 tl knoflook zodat de smaken goed intrekken dit maakt dat de smaken van de Indonesische stoofschotel van kip nog meer tot zijn recht komen.
Stap 4
Bak de kippendijen mee en voeg een kopje water toe zodra de kippendijen gaar zijn en laat vervolgens nog een uurtje sudderen.
Als je een slowcooker heb laat dan de kip 4 uur op de langzame stand stoven.
Variatietips
- Serveer met andere Indonesische gerechten en nasi putih of nasi goreng.