Aubergine-gratin
1 februari 2006
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg rijpe tomaten (saus)
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden of geperst (saus)
  • 6 el gesneden basilicum (saus)
  • zout (saus)
  • peper (saus)
  • 1 kg aubergines
  • 11 el olijfolie
  • 400 gr mozzarella, in plakken
  • 2 hardgekookte eieren, in plakken
  • 100 gr versgeraspte parmezaanse kaas

Variatietips

  1. Voor niet vegetarische schotel voeg er gehakt of kip bij
  2. Ook lekker met courgette

Bereiding

Stap 1
Oven voorverwarmen op 175 graden. De tomaten van vel en pitjes ontdoen en in blokjes snijden. Knoflook pellen en samen met de basilicum, tomatenblokjes en wat olijfolie in een pannetje doen.

Stap 2
Sausje laten inkoken en op smaak brengen met peper en zout. (eventueel een snuifje suiker erbij).

Stap 3
De aubergines in plakjes snijden van ongeveer 1 a 1,5 cm. De plakjes bakken in wat olijfolie en laten uitlekken op keukenpapier.

Stap 4
Een vuurvaste ovenschotel bestrijken met olijfolie. De aubergines, het ei en de mozzarella (enkele plakken opzij houden) in de ovenschotel schikken.

Stap 5
Ertussen en bovenop wat tomatensaus en parmezaanse kaas gieten. Eindigen met de overgebleven plakken mozzarella op de schotel te schikken. Ongeveer 40 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

Variatietips

  1. Voor niet vegetarische schotel voeg er gehakt of kip bij
  2. Ook lekker met courgette

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten