Aubergine
25 maart 2005
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 2 stuks aubergine
  • 1 ui
  • 2 kemiri noten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gember
  • 1 peper / rode lombok
  • 1 blad salam
  • 60 ml zoete ketjap (kaki tiga)
  • 1 kopje water

Variatietips

  1. Lekker bij witte rijst of lontong.

Bereiding

Stap 1
Aubergine in dikke plakken snijden, indien gewenst van te voren schillen.

Stap 2
Zonnebloemolie verwarmen en de aubergine er in bakken er eruit halen.

Stap 3
Alle ingrediënten fruiten, kopje water en ketjap toevoegen.

Stap 4
De aubergine erbij doen en laten sudderen tot het zacht is (ongeveer 10 minuten).

Variatietips

  1. Lekker bij witte rijst of lontong.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten