Ingrediënten
- 500 gr verse asperges
- 200 gr gekookte ham
- 1.25 dl melk
- 1.25 dl kookvocht van de asperges
- 1 eetl bloem
- 1 eetl boter
- 100 gr geraspte emmenthal of gruyere
Variatietips
- Je kan i.p.v asperges ook prei gebruiken of witloof
Bereiding
Stap 1
Kook de asperges. Laat ze uitlekken en leg in beboterde ovenschaal.Snij de ham in reepjes en strooi over de asperges.
Kaassaus:
Maak een roux met de boter, melk, bloem, kookvocht en melk. Breng op smaak met peper, zout en een beetje paprikapoeder. Laat al roerend +/- 5 min zachtjes koken. Roer de kaas door de saus. Schenk de saus in de ovenschotel. Laat +/- 20 min in een voorverwarmde oven kleuren.
Variatietips
- Je kan i.p.v asperges ook prei gebruiken of witloof