19 mei 2007
8 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 180 ml plantaardige olie
  • 400 gr bloem
  • 1 el kaneel
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 400 gr suiker
  • 3-4 granny smith appels in stukjes 1cm
  • 3 grote eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • evt. 1 kop noten

Bereiding

Stap 1
1. Verwarm de oven voor op 175�C. Beboter de bakvorm. 2. Zeef de bloem, kaneel, baking soda en zout. 3. Mix de olie, de suiker en de eieren tot het lichtgeel wordt. 4. Temper de snelheid van de mixer en voeg geleidelijk de droge ingredi�nten toe. Mix tot een homogeen massa. 5. Voeg de appels toe, en als je wilt, de noten. Voeg de vanille toe en mix tot alles goed vermengd is. 6. Doe het beslag in de vorm en bak d.e cake tot een naald droog uit het midden van de tot komt, 75-90 min. 7. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster. 8. Haal de afgekoelde cake uit de vorm en serveer ze met caramelsaus.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten