14 november 2006
5 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 200 gr boter
  • 100 gr batersuiker(wit)
  • 2 gr zout
  • 25 gr citroenrasp
  • halve ei
  • potje kaneel
  • handjevol rozijnen

Variatietips

  1. Als je het in het weggooi bakje doet dan kan je er 2 maken
  2. 0ok lekker beetje citroenrasp mixen door de appel rozijn en kaneel

Bereiding

Stap 1
Maak midden in het bastersuiker een gaatje. Gooi er het ei in en maak er een papje van leg het op zij en doe de boter door de zout en dan citroenrasp erbij..!! Boter goed gekneed doe de rest er bij. De bloem in 5 delen door heen. Het is kruimeldeeg dus het kruimel maar er een mooie gladde deeg van.. Rol het uit met een roller..!! Maak er een bodem van zorg dat je dit in een klein rond weggooi bakje doet (koop je bij de blokker) Dan doe je de appels snijden in dunne kleine reepjes en dan mixen met kaneel en rozijnen dan gooi je het in het bakje dan maak je van de overgebleven deeg rechte lijntjes en leg je over de appel neer eerst verticaal en dan horizontaal! Dan 15 min .. in de oven 160 Graden

Variatietips

  1. Als je het in het weggooi bakje doet dan kan je er 2 maken
  2. 0ok lekker beetje citroenrasp mixen door de appel rozijn en kaneel

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten