Ingrediënten
- appeltaart mix
- 150 gr roomboter
- 100 gr rozijnen
- 100 gr krenten
- 1 kg goudreinet appels, geschild in kleine stukjes
- citroensap
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 a 2 el bruine basterdsuiker
- 3 5 el honing
- 1 pakje amandelspijs
- 2 eieren
- abrikozenjam
- ongezouten hazelnoten
- ongezouten walnoten
- ongezouten pekelnoten
- 2 a 3 el kaneel
Bereiding
Stap 1
Kneed de boter, appeltaartmix en 2/3 van een ei tot een samenhangend deeg.
Stap 2
Doe de krenten, rozijnen bij de appelstukjes.
Voeg hierbij de kaneel, vanille- en basterdsuiker, notenmix en de honing toe en hussel deze goed door elkaar heen.
Stap 3
Meng de amandelspijs met 1 ei en voeg citroensap naar smaal toe. Kneed deze goed door elkaar.
Bedek een ingevette taartvorm met 2/3 van het deeg.
Stap 4
Strijk met een natte lepel de amandelspijsmengsel over de bodem van de taartvorm (over het gewone deeg).
Stap 5
Verdeel het appelmengsel in de taartvorm.
Stap 6
Maak van het overige deeg stroken voor over het appelmengsel zodat er een ruitpatroon ontstaat.
Strijk het ei over het deeg en zet de appeltaart 60 a 75 min. in een voorverwarmde oven.
Stap 7
Laat de appeltaart ongeveer 20 min afkoelen en smeer de appeltaart in met abrikozenjam (mag lekker dik)
Laat de appeltaart nog ongeveer 40 min verder afkoelen voordat je de springvorm eraf haalt.