Ingrediënten
- 3 goudrenetten
- 3 eieren
- 1.5 kopje bulgaarse yoghurt
- 7 afgestreken eetlepels suiker
- 17 afgestreken eetlepels bloem
- 1.5 zakje gedroogde gist
- klontje boter
Variatietips
- Een toef slagroom maakt de appeltaart helemaal af.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Stap 2
Klop de eieren samen met 4 eetlepels suiker. Roer er de bloem, de gist en de yoghurt door.
Stap 3
Vet een ronde bakvorm in en giet het beslag hierin.
Stap 4
Schil de appels en snijd ze in 6 partjes. Leg de partjes op het beslag zonder ze aan te drukken.
Stap 5
Strooi de rest van de suiker eroverheen en verdeel er ook wat flintertjes boter over.
Stap 6
Zet de bakvorm in de oven en laat de taart ongeveer 25 minuten bakken. Laat de taart afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Variatietips
- Een toef slagroom maakt de appeltaart helemaal af.