Ingrediënten
- 10 plakken bladerdeeg
- 3 grote appels
- 20 gr suiker
- 1 tl kaneel
- 1 ei
Variatietips
- Je kan ook krenten of rozijnen toevoegen aan de appelflapjes
- Als de appelflapjes uit de oven komen kan je er nog snel (zolang ze warm zijn) wat suiker over de bovenkant strooien
- Je kan de appel, suiker en kaneel vervangen door een rolletje amandelspijs, dan heb je spijsbroodjes. in plaats van het bladerdeeg te vouwen rol je het dan om het rolletje amandelspijs heen
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op � 200 � c . laat de deegplakjes 5 tot 10 minuten ontdooien.
schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes.
meng de appelblokjes met suiker en kaneel en verdeel het appelmengsel over de deegplakjes.
je kan de deegplakjes in driehoekjes vouwen of het appelmengsel in het midden leggen en alle vier de hoekjes naar het midden vouwen.
het ei kloppen en de appelflapjes hiermee in smeren, zodat ze in de oven een mooi bruinkleurtje krijgen en goed dicht blijven zitten.
leg de appelflapje op de bakplaat en bak ze vervolgens in � 15 minuten gaar (goudbruin).
Variatietips
- Je kan ook krenten of rozijnen toevoegen aan de appelflapjes
- Als de appelflapjes uit de oven komen kan je er nog snel (zolang ze warm zijn) wat suiker over de bovenkant strooien
- Je kan de appel, suiker en kaneel vervangen door een rolletje amandelspijs, dan heb je spijsbroodjes. in plaats van het bladerdeeg te vouwen rol je het dan om het rolletje amandelspijs heen