Ingrediënten
- 200 gr roomboter
- 200 gr suiker
- 200 gr bloem of (cake)meel
- 4 eieren
- snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 groene appels
- 1 el kaneel
- 1 el citroensap
Variatietips
- Smelt 1 reep pure chocolade en neem 1 derde deel van het beslag en meng deze met de chocolade. De middelste laag met chocobeslag.
- Neem stukjes chocolade of vlokken en spatel deze door het beslag.
- Vervang de helft van de suiker door bruine basterdsuiker, zorgt voor een gekleurde cake.
Bereiding
Stap 1
Doe de boter en de suiker in een kom en mix deze 10 minuten tot een mooi glad beslag. Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan de massa en mix deze 10 minuten. Voeg als laatst de zout, bloem en vanillesuiker toe en mix deze 10 minuten tot een mooi glad beslag. Schil de appel en snij ze in stukjes. Spatel de stukjes appel voorzichtig met een lepel door het beslag. Bedek de cakevorm met bakpapier of met een laagje boter en bloem, doe dan het beslag in de cakevorm. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de cake in 60 tot 90 minuten gaar. met een sateprikker kun je kijken of de cake gaar is. als je de sateprikker in de cake steekt moet die er droog uit komen, dan is de cake gaar.
Variatietips
- Smelt 1 reep pure chocolade en neem 1 derde deel van het beslag en meng deze met de chocolade. De middelste laag met chocobeslag.
- Neem stukjes chocolade of vlokken en spatel deze door het beslag.
- Vervang de helft van de suiker door bruine basterdsuiker, zorgt voor een gekleurde cake.