12 juli 2008
6 personen
75 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg appels (goudreinetten)
  • 250 gr uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1.5 l belegen azijn
  • zout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 400 gr bruine suiker
  • 150 gr rozijnen

Bereiding

Stap 1
Appels wassen, klokhuizen verwijderen, in vieren delen. Uien snipperen en knoflook uitpersen. De stukken appel, ui, knoflooksap met de azijn aan de kook laten komen en zachtjes gaar laten worden. Iets zout, gemberpoeder, het mosterdpoeder en de zwarte peper met elkaar vermengen en met wat kookvocht tot een papje roeren. Dit papje met de suiker en de rozijnen bij de appels roeren en het geheel in ongeveer 20 minuten tot een dikke moes inkoken. Zonodig nog iets kruiden toevoegen. Heet in potjes gieten en afsluiten.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten