Ingrediënten
- 1 kg appels (goudreinetten)
- 250 gr uien
- 2 tenen knoflook
- 1.5 l belegen azijn
- zout
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel mosterdpoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 400 gr bruine suiker
- 150 gr rozijnen
Bereiding
Stap 1
Appels wassen, klokhuizen verwijderen, in vieren delen.
Uien snipperen en knoflook uitpersen.
De stukken appel, ui, knoflooksap met de azijn aan de kook
laten komen en zachtjes gaar laten worden.
Iets zout, gemberpoeder, het mosterdpoeder en de zwarte peper
met elkaar vermengen en met wat kookvocht tot een papje roeren.
Dit papje met de suiker en de rozijnen bij de appels roeren en het geheel in
ongeveer 20 minuten tot een dikke moes inkoken.
Zonodig nog iets kruiden toevoegen.
Heet in potjes gieten en afsluiten.