Ingrediënten
- 3 grote uien
- 1 tl ketoembar
- 1 tl sambal oelek (mag ook meer)
- 2 tenen knoflook
- 1 stengel sereh
- 0.25 blok santen
- klein blikje tomatenpuree
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 1 blad salam
- 1 blad daon poeroet
- stukje trassi
Variatietips
- Sambal kan naar smaak meer toegevoegd worden.
- Serveren met witte rijst en toemisboontjes.
- Vervang de kip door kippendijen.
- Vervang het blikje tomatenpuree door 2 a 3 gesneden tomaten.
Bereiding
Stap 1
Snijd een kip in stukken en wrijf de stukken in met een mengsel van zout, peper en nootmuskaat.
Stap 2
Fruit in wat olie de trassi, fijn gesneden uien, fijngesneden tenen knoflook, stengel sereh, ketoembar en sambal.
Stap 3
Voeg de stukken kip toe en als de kip bruin is voeg dan de santen toe plus een klein blikje tomaten puree (of 2 a 3 gesneden tomaten).
Stap 4
Goed roeren en op klein vuur nog een half uurtje laten sudderen.
Variatietips
- Sambal kan naar smaak meer toegevoegd worden.
- Serveren met witte rijst en toemisboontjes.
- Vervang de kip door kippendijen.
- Vervang het blikje tomatenpuree door 2 a 3 gesneden tomaten.