Ingrediënten
- 400 gr aardbeien
- 3 stuks eierdooiers
- 2 dl room
- 100 gr poedersuiker
- 4 bladeren gelatine
- 1 el sap van citroen
- voor de garnering
- 200 gr aardbeien in partjes gesneden
- 3 el fijne kristalsuiker
- 3 el bruine basterdsuiker
- 3 el water
Variatietips
- Eventueel 2 el kirsch bij de stukjes aardbeien voor de decoratie doen.
- Je kan ook andere vruchten gebruiken natuurlijk.
Bereiding
Stap 1
Laat de room, kom en kloppers vd mixer in de koelkast koud worden en week de gelatineblaadjes in een kom koud water.
Stap 4
Was de 400 gram aardbeien, haal de steeltjes eraf en mix ze in de keukenrobot of met staafmixer met 1 el sap van een citroen.
Stap 5
Klop de room lobbig, niet stijf want dan is het moeilijker om door de eiercrème met gemixte aardbeien te spatelen.
Stap 8
Bekleed een kleine rechthoekige cakevorm met aluminiumfolie of bakpapier zodat je de bavarois makkelijker uit de vorm kan krijgen. Uiteraard kan je ook een andere vorm gebruiken die je in huis hebt. Giet de bereiding in een kleine cakevorm rechthoekig. Zet in de koelkast (ik maak het 1 dag op voorhand) en dan is ie klaar.
Stap 9
Om te garneren: snijd de 200 gram aardbeien in stukjes, doe ze in een kom en gooi er drie grote eetlepels witte fijne kristalsuiker, drie grote eetlepels bruine basterdsuiker en 3 grote eetlepels water over. Doorroeren en ook een nachtje in de koelkast laten staan. De aardbeien geven hun sap af aan de suiker en zelf worden ze zacht.
Stap 10
Serveer de bavarois op een lange schotel met opstaand randje of een andere mooie schaal waar de bavarois op past en giet de saus met aardbeitjes erover.
Variatietips
- Eventueel 2 el kirsch bij de stukjes aardbeien voor de decoratie doen.
- Je kan ook andere vruchten gebruiken natuurlijk.