28 augustus 2005
1 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg verse of ontdooide aardbeien
  • 1.5 kg geleisuiker
  • 1.5 kg fijne kristalsuiker
  • het sap van een 1/2 citroen

Variatietips

  1. Je kan je aardbeien 's zomers invriezen en dan elke keer echt verse confituur maken. om langer rood te houden gebruik je zeker het citroensap.
  2. Gebruik een grote, brede kookpot. vanzodra de confituur begint te koken heb je anders veel spatten op je aangerecht en eventueel op je muur achter de kookplaat.
  3. De binding van de confituur kan je even testen op een bordje. neem een lepel confituur uit de pot en doe het op een bordje. laat dit even afkoelen. na het afkoelen weet je hoe gebonden je confituur is.

Bereiding

Stap 1
Was de vers geplukte aardbeien in water. doe dit vlug, dan blijven ze verser. verwijder de kroontjes en de eventuele slechte delen van de aardbei. snij de aardbeien ondertussen in partjes. weeg de suiker af. doe de suiker bij de verse aardbeien. ( of de ontdooide aardbeien) pers hierbij wat citroensap. alles goed doorroeren in een grote brede kookpot. de suiker smelten van het sap van de aardbeien. zet de kookpot op het vuur, breng aan de kook en laat gedurende ongeveer 15 minuten verder koken. de tijd van het koken is afhankelijk van de binding van het fruit.

Variatietips

  1. Je kan je aardbeien 's zomers invriezen en dan elke keer echt verse confituur maken. om langer rood te houden gebruik je zeker het citroensap.
  2. Gebruik een grote, brede kookpot. vanzodra de confituur begint te koken heb je anders veel spatten op je aangerecht en eventueel op je muur achter de kookplaat.
  3. De binding van de confituur kan je even testen op een bordje. neem een lepel confituur uit de pot en doe het op een bordje. laat dit even afkoelen. na het afkoelen weet je hoe gebonden je confituur is.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten