Ingrediënten
- 500 gr bloemige aardappelen, in stukken gesneden
- 1 eierdooier
- 1.25 dl melk
- 27.5 gr boter
- zout
- peper
- nootmuskaat
Variatietips
- Je kan de puree in een ovenschotel schikken. Lijntjes in trekken met een vork, klontjes boter erop en korstje laten krijgen in de oven.
- Wortelpuree: Stoof worteltjes gaar met wat tijm, laurier en suiker. Stamp ze fijn en meng onder de puree.
- Meng geraspte kaas onder de puree
Bereiding
Stap 4
Voeg er de boter en de eierdooier bij en roer goed om tot een luchtige puree. Je kan naar eigen keuze melk toevoegen of minder bijdoen zodat je de gewenste dikte krijgt. Je kan er eventueel ook wat olijfolie onder mengen.
Variatietips
- Je kan de puree in een ovenschotel schikken. Lijntjes in trekken met een vork, klontjes boter erop en korstje laten krijgen in de oven.
- Wortelpuree: Stoof worteltjes gaar met wat tijm, laurier en suiker. Stamp ze fijn en meng onder de puree.
- Meng geraspte kaas onder de puree