Afgelopen kerstavond aten mijn man en ik bij Chefsbar Centre in Delft. Helaas hadden we toen net Corona gehad en was onze smaak nog niet helemaal wat het moest zijn en waren we ook een beetje moe zodat we de avond niet beleefde zoals we eigenlijk hadden gehoopt. Eén ding stond vast we moesten nog een keer terug want het eten zag er geweldig uit en de smaken die we proefden waren top!

Natuurlijk volgde ik het restaurant al op Instagram en las ik op een gegeven moment dat ze Delft zouden verlaten, jeetje wat jammer! Ze zouden naar de iconische plek Seinpost in Scheveningen verhuizen, kortom niet meer eventjes op de fiets naar Delft, enkele fietstocht veranderde van 6 naar ruim 12 kilometer. Uiteraard fietsen wij in de zomer wel een aantal keer naar Scheveningen dus mijn plannetje was snel bedacht, we vieren op jubileum op 8 augustus gewoon samen bij Chefsbar Seinpost want zo heet het restaurant na de verhuizing naar Scheveningen.

Om het verhaal helemaal compleet te maken, op vrijdag maak ik altijd mijn weekmenu voor vrijdag tot en met donderdag en die krabbel ik op mijn krijtbord in de keuken. Op vrijdag stond op mijn Instagram dat wij op donderdag 8 augustus bij Chefsbar Seinpost zouden gaan eten. Ik kreeg toen al een leuk PB en mijn verhaal werd gedeeld op de insta van Chefbar Seinpost, hoe leuk is dat!

Dan eindelijk is het dan 8 augustus, we zijn alweer 26 jaar samen waarvan 11 jaar getrouwd, dat moet uiteraard gevierd worden! Niet met cadeaus voor elkaar maar een speciale avond met een uitgebreid diner. Eerst nog even met de tenen in het zand van Scheveningen een glas wijn en corona drinken en proosten op het leven en elkaar. Het blijft een soort van vakantiegevoel als je de zeewind door je haren voelt en geniet van het uitzicht over het strand en de zee. Daarna naar het restaurant.

Van buiten zou het gebouw van alles kunnen zijn, maar van binnen is het modern gezellig met uitzicht jawel over het strand en de zee. Geweldig eten met uitzicht! Er is een wisselend vast menu, we hadden doorgegeven dat wij geen verse koriander en geitenkaas en -melk lusten en hier werd uiteraard rekening mee gehouden. We konden starten met een glas bubbels maar omdat we net al een drankje ophadden en wij geen grote hoeveelheden alcohol drinken hebben we het bij start bij water met een bubbel gehouden ;-) Daarna het menu bekeken en dus ook niet gekozen voor het bijpassende wijnarrangement omdat dat echt te veel alcohol voor ons is weten we inmiddels uit ervaring. Wel doorgegeven dat we bij het tweede en laatste gerecht wel de bijpassende wijn wilden en dat was uiteraard geen probleem.

De avond begon met 3 amuses, de eerste was een soort cakeje met eendenlever, mijn hemel wat was dat lekker. Een zeer smakelijke start van onze avond! Na de amuses een licht gerookte sock-eye zalm, een geroosterde tonijn, een gebraden parelhoen, de ibericowang met truffel aan tafel geraspt en een verfrissende sorbet met geroosterde amandelcrumbel. Als dessert hadden we een kaasplankje, speciaal voor ons zonder de geitenkazen maar met een heerlijke port, die we eerder al een keer bij Wine & More in Delft hebben gekocht. Het lekkerste van de avond vond ik zeker weten de tonijn met koude dashi bouillon en de rolletjes van rettich en mijn man vond de gebraden parelhoen met de rode uiencake en uiencompote het lekkerst! Overigens was alles heerlijk en een plaatje om te zien.

Het leukste vinden wij nog steeds dat Raymond één van de eigenaren en chefkoks aan de tafel komt om de gerechten te serveren en ook de tijd neemt om het gerecht toe te lichten, de vragen beantwoord en zelfs als je wilt meer vertelt over de speciale bereidingswijze. Ik vind dit oprecht geweldig en hoop ook dat dit zo blijft! Ik mocht overigens ook nog even een kijkje in de keuken nemen. Hoe leuk is dat? En als je wilt kan je ook een tafel in de keuken reserveren en zien hoe het reilt en zeilt in de keuken, wie weet doe ik dat ook nog wel een keer. Dat we terugkomen is al zeker want we hebben een tafel gereserveerd op de exclusieve kaasavond, die één keer per jaar en dit jaar twee dagen achterelkaar wordt gehouden. Ik kijk er nu al naar uit!

€210 hebben wij betaald inclusief fooi voor een 5-gangenmenu inclusief 3 amuses, een verfrissend tussengerecht, drankjes en koffie en thee.

Laat een reactie achter

4 × 1 =