Ingrediënten
- 2 stuks ossenhaas
- 2 tenen knoflook
- 1 el bieslook
- 1 el peterselie
- 1 el basilicum
- 2 el olie
- peper
- zout
Variatietips
- Serveer bijvoorbeeld met gebakken champignons en uien.
- Serveer met groenten naar keuze en gebakken aardappeltjes.
Bereiding
Stap 1
Meng de olie met de groene kruiden en de peper. Haal de ossenhaas met beide zijdes door het oliekruidenmengsel.
Stap 2
Laag het vlees ongeveer 10 à 15 minuten rusten om op kamertemperatuur te komen en het mengsel in te later trekken. Maak ondertussen groenten voor erbij klaar eventueel ook met aardappeltjes.
Stap 4
Laat de ossenhaas in aluminiumfolie 10 minuutjes rusten zodat het vlees langzaam nagaart en de sappen bij het snijden niet wegsijpelen.
Stap 5
Variatietips
- Serveer bijvoorbeeld met gebakken champignons en uien.
- Serveer met groenten naar keuze en gebakken aardappeltjes.