Ingrediënten
- sperziebonen
- katenspek
- uien
- knoflook
- eventueel champignons
- eventueel tomaten
Variatietips
- Serveer de boontjes met lekkere gebakken aardappels en een heerlijk stukje vlees naar keuze.
- Voeg wat extra zout toe ( grove gemalen zeezout ). Doe dit over de boontjes voordat deze de oven in gaan.
Bereiding
Stap 1
Maak de (sperzie) boontjes ( 200-300 gram ) schoon en kook ze met wat zout totdat ze gaar zijn. Laat de boontjes goed afkoelen. Bak de uien ( gesneden in uienringen , 2 stuks ) en eventueel de champignons in een koekenpan totdat ze nog net niet gaar zijn. Rol de afgekoelde boontjes in een plakje katenspek ( ongeveer 6-8 boontjes per rolletje ) Leg de rolletjes boontjes in een ovenschaal en leg er gesneden stukjes knoflook tussen door ( 2 -3 teentjes ) Laat intussen de oven voorverwarmen op 220 graden. Zet de ovenschaal met boontjes en knoflook in het midden van de oven en zet de timer op 40-45 minuten. Haal na een half uur de schaal uit de oven en voeg de gebakken uien ( en de champignons ) toe. Snijd als extra optie de tomaten ( 2-3 stuks ) in blokjes en voeg deze ook toe. Ovenschaal kan terug in de oven voor de laatste 10 a 15 minuten.
Variatietips
- Serveer de boontjes met lekkere gebakken aardappels en een heerlijk stukje vlees naar keuze.
- Voeg wat extra zout toe ( grove gemalen zeezout ). Doe dit over de boontjes voordat deze de oven in gaan.