Ingrediënten
- 3 stuks portobello
- 175 gr gehakt
- 1 stuk ei
- 1 stuk sjalotje of kleine ui
- 1 stuk rode pepertje / lombok
- 4 stuks gedroogde tomaat uit olie
- 100 gr feta
- 3 el pijnboompitten
Variatietips
- Als voorgerecht voor 3 personen met een stokje erin kan je het voor meer personen als hapje serveren.
- Je kan de feta ook voor parmezaanse, geiten- of blauwe kaas vervangen.
- Je kan de pijnboompitten vervangen door stukjes pecannoot.
- Als hoofdgerecht voor 2 personen serveren met een frisse salade.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en hol de portobello's voorzichtig uit met een theelepel en snij alles uit de portobello fijn.
Stap 3
Laat het gehakt een beetje afkoelen en meng met de gedroogde tomaatjes, de feta in stukjes gebrokkeld en het ei tot een massa. Eventueel wat paneer er door mengen.
Stap 4
Vul de portobello's voorzichtig met het mengsel en verdeel de pijnboompitten erover en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar.
Variatietips
- Als voorgerecht voor 3 personen met een stokje erin kan je het voor meer personen als hapje serveren.
- Je kan de feta ook voor parmezaanse, geiten- of blauwe kaas vervangen.
- Je kan de pijnboompitten vervangen door stukjes pecannoot.
- Als hoofdgerecht voor 2 personen serveren met een frisse salade.