Ingrediënten
- 6 plakken diepvriesbladerdeeg
- 3 zachtzure appels
- 2 perziken
- 3 el suiker
- 2 el rozijnen
- 100 gr abrikozenjam
Variatietips
- In plaats van perziken kan je ook nectarines gebruiken. bereidingswijze is het zelfde.
- Ook lekker als dessert.
- Lekker met half-stijfgeklopte slagroom met een klein beetje vanillearoma.
Bereiding
Stap 1
De oven voorverwarmen op 200 graden. ontdooi de bladerdeegplakjes en bedek hiermee een met bakpapier bedekte taartbodem (30 cm) Druk de naden enigszins vast. hier en daar inprikken met een vork. de appels schillen en het klokhuis verwijderen, de perziken wassen en de pit verwijderen. De vruchten in dunne partjes snijden en daksgewijs in cirkels decoratief op het deeg leggen. aan de rand 1 cm vrijlaten. de suiker over het fruit strooien. de taart midden in de oven ongeveer 30 min bakken. eventueel met een stuk bakpapier afdekken om te voorkomen dat de taart te donker wordt. de taart uit de oven halen en met rozijnen bestrooien. de jam langzaam in een pannetje verwarmen en met een kwastje over de vruchten strijken.
Variatietips
- In plaats van perziken kan je ook nectarines gebruiken. bereidingswijze is het zelfde.
- Ook lekker als dessert.
- Lekker met half-stijfgeklopte slagroom met een klein beetje vanillearoma.