Ingrediënten
- 8 tomaten
- 2 courgetten
- 2 aubergines
- 2 rode paprika's
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 20 ml extra vierge olijfolie
- 6 takjes oregano
- 4 el fijngehakte basilicum
- peper
- zout
- 500 gr mozzarellakaas
- 10 vellen lasagne
- 50 gr parmezaanse kaas
Bereiding
Stap 1
De tomaten wassen en in stukjes snijden. De sjalotten en de knoflook fijnhakken en aanstoven in olijfolie. De stukjes tomaat, de oregano en de helft van het basilicum toevoegen. Gedurende 20 minuten zachtjes laten stoven. Vervolgens de saus mixen, laten inkoken en op smaak brengen met peper, zout en suiker. De groenten schoonmaken, in stukjes snijden en gaarstoven in olijfolie. De oven voorverwarmen op 175 graden. De voorgekookte lasagne eventjes in kokend water leggen en laten uitdruipen. De mozzarella in dunne schijfjes snijden. Een vuurvaste schotel insmeren met boter en de ingredi�nten er in laagjes in schikken: eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnevellen, groenten, een basilicumblaadje, mozzarellaschijfjes en opnieuw een laagje tomatensaus. Eindigen met tomatensaus, bestrooien met Parmezaanse kaas en in de oven laten bakken.