Ingrediënten
- pasta (tricolore, fusili doe ik meestal)
- magere spekblokjes
- rode ui
- feta
- zongedroogde tomaatjes
- pijnboompitjes
- rucola
Variatietips
- Lekker met een tartaartje of biefstukje
Bereiding
Stap 1
De hoeveelheden doe ik altijd zelf een beetje kijken dus die heb ik er niet bij gezet. Kook de pasta beetgaar. Bak de spekjes lekker uit. Ik zelf zorg meestal dat ze nog een beetje zacht zijn. Snij de rode ui en zongedroogde tomaatjes in stukjes. Maak een dressing van het vocht van de tomaatjes en de feta. Voeg peper en zout toe naar smaak. Mix zodra de pasta klaar is alles door elkaar behalve de rucola. Zet even paar minuutjes in de koelkast tot hij een beetje afgekoeld is. Voeg als laatste de rucola toe. Eet smakelijk!! Het moment staat op avond maar als lunch is hij ook lekker te doen.
Variatietips
- Lekker met een tartaartje of biefstukje