Oreo cheesecake
22 januari 2022
8 personen
180 minuten

Ingrediënten

  • 180 kruimels van oreokoekjes
  • 70 gr boter
  • 500 gr monchou
  • 149 gr suiker
  • 18 gr bloem
  • 3 stuks eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 stuks oreokoekjes voor decoratie

Benodigdheden

  • springvorm van ongeveer 20 cm.

Bereiding

Stap 1
Vet een springvorm (±20cm) in of bedek ´m met bakpapier. Als je geen springvorm hebt kan je ook eerst van aluminium een vorm maken en in de aluminium bakpapier leggen. Verwarm de oven (hete lucht) op 140 graden Celsius. Verkruimel de oreokoekjes. Bijvoorbeeld door ze in een zak te doen en met de deegroller er zachtjes op te slaan of in de keukenmachine. Bewaar 2-3 el kruimels voor de decoratie.

Stap 2
Smelt de boter in een klein steelpannetje en meng vervolgens de oreokoekjeskruimels (behalve de kruimels die je voor decoratie apart hebt gezet) er door heen.

Stap 3
Doe het kruimels mengsel vervolgens in de de springvorm en druk het stevig aan.

Stap 4
Doe alle monchou in een beslagkom samen met de suiker en mix het tot een glad beslag.

Stap 5
Voeg vervolgens de bloem, eieren en vanillesuiker toe en meng alles tot een gladde massa en giet het beslag over de bodem van koek en strijk de bovenkant glad en bak de cheescake in een voorverwarmde oven in 60 minuten af.

Stap 6
De cheescake aflaten koelen en daarna minumaal 3 uur in de koelkast laten staan voor serveren. Versier de cheesecake met de koekjes en de kruimels die over zijn.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten