Winters hutsepotje van witte kool
26 februari 2006
4 personen
55 minuten

Ingrediënten

  • 0.5 witte kool
  • 2 fijngehakte uien
  • 4 dikke gepelde vleestomaten
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 1 el kerriepoeder
  • 0.5 el sambal oulek
  • 1 el tomatenketchup
  • 2 verkruimelde groentenbouillonblokjes
  • 2 klontjes suiker
  • 1 el bakboter
  • zout
  • peper
  • 1 pakje gezeefde tomatenpulp
  • 1 kg aardappels voor de puree
  • 200 ml melk voor de puree

Bereiding

Stap 1
Fruit het gehakt rul in wat boter, voeg er de fijngesneden ui, de fijngeschaafde witte kool, de gepelde en in stukken gesneden vleestomaten aan toe. Breng op smaak met de kerriepoeder,de sambal, de ketchup, de verkruimelde bouillonblokjes en de klontjes suiker. Dek het stoofpotje af en laat 30 a 40 minuten zachtjes pruttelen, voeg zo nu en dan wat van de gezeefde tomatenpulp toe dat houd het geheel smeuïg en roer zo nu en dan eens goed om. Kruid bij met peper en zout.

Stap 2
Maak een zelfgemaakte aardappelpuree klaar.

Stap 3
Pak een grote ovenschaal en vul deze met het groenten- vleesmengeling.

Stap 4
De aardappelpuree komt er bovenop, bestrooi met gemalen kaas en paneermeel en gratineer ongeveer 15 minuten onder de grill.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten