Ingrediënten
- 500 gr witloof gesneden
- 2 aardappelen in stukjes
- 3 fijngehakte sjalotjes
- 1 prei
- 2 l kippenbouillon
- 1.5 dl room
- gehakte peterselie en bieslook
- boter
- peper
- zout
- spekblokjes gebakken of garnaaltjes
- nootmuskaat
Variatietips
- Als de soep iets te bitter smaakt door de witloof voeg dan 2 eetlepels suiker toe.. en ook lekker..gekookt ei in stukjes in soep mengen..snippers gerookte zalm..
Bereiding
Stap 1
Stoof het witloof, de prei, aardappelstukjes en de sjalotten in wat boter, kruidt flink met nootmuskaat, peper en zout.
Stap 2
Voeg de bouillon toe en laat zo'n 30 minuten zachtjes sudderen.
Stap 3
Mix de soep en roer er de room onder.
Stap 4
Meng wat garnaaltjes, of spekblokjes..onder de soep..
Stap 5
Strooi er wat vers gehakte peterselie en bieslook over en seveer in diepe grote borden.
Stap 6
Lekker met een dikke snee boerenbrood met veel boter en dikke snede kaas.
Variatietips
- Als de soep iets te bitter smaakt door de witloof voeg dan 2 eetlepels suiker toe.. en ook lekker..gekookt ei in stukjes in soep mengen..snippers gerookte zalm..