Ingrediënten
- 100 gr boter
- kaneel
- 200 gr nestlé galak popri chocolade
- 10 gr bloem
- zout
- 3 eieren
- 120 gr suiker
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 2
Laat de in stukken gesneden chocolade zachtjes smelten in een bainmarie of in de microgolf.
Stap 3
Verwarm op een zacht vuurtje het water met de suiker tot het bekomen van een zachte karamel. voeg indien nodig wat warm water toe. haal de pan van het vuur en voeg, al roerend, de in blokjes gesneden boter toe. de karamel mag niet hard worden. voeg de gesmolten chocolade toe. scheid de eiwitten van de dooiers. klop de eiwitten tot een stevig schuim met het snuifje zout. giet de lichtjes opgeklopte eierdooiers voorzichtig in de karamelsaus.
Stap 4
Voeg ook de gezeefde bloem en de eiwitten toe.
Stap 5
Strooi wat bloem op de bodem van een goed ingevette rechthoekige vorm. giet het deeg in de vorm en laat 20 min. bakken. laat afkoelen. snij er ronde koekjes uit.