Witte goud
20 mei 2012
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 1.25 dl water
  • 75 gr roomboter
  • zout
  • 8 asperges
  • 4 eieren
  • 0.5 bosje salie of peterselie
  • 150 gr beenham in plakjes

Variatietips

  1. Serveer met gekookte aardappeltjes.
  2. Voeg wat foeliebij het koken van de asperges.

Bereiding

Stap 1
Kook het water in een pan met een klontje boter en een snufje zout.

Stap 2
Schil de asperges en snij ongeveer 3cm van de onderkant van de asperges af.

Stap 3
Kook de asperges in ongeveer 5 minuten en laat ze vervolgens van het vuur af in het gekookte water nagaren, ongeveer 15-20 minuten.

Stap 4
Kook de eieren hard, laat ze schikken en snij fijn of duw de eieren door een schuimspaan.

Stap 5
Snij de versie salie of peterselie fijn en meng het door de fijngesneden eieren.

Stap 6
Voeg de ham toe in de pan met asperges, doe dit de laatste 5 minuten, zodat we warm geserveerd kunnen worden.

Stap 7
Smelt nu de rest van de roomboter in een pannetje. Je ziet dat de bovenste laag van de boter helder is en de onderste laag wit. Schep met een soeplepel de heldere boter in een kommetje.

Stap 8
Leg op ieder bord 4 asperges, schep het gekruide ei er op en schenk als laatste de heldere botersaus over de asperges.

Variatietips

  1. Serveer met gekookte aardappeltjes.
  2. Voeg wat foeliebij het koken van de asperges.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten