Ingrediënten
- 4 moten zalm
- 200 gr champignons
- 2 uien
- zout
- peper
- 3 el boter
- 12 plakken ontbijtspek
- 4 takjes tijm
- citroensap
- aluminiumfolie
- 75 gr gesmolten boter
Variatietips
- Je kan ook nog wat room in de papilottes gieten.
Bereiding
Stap 1
Prik hier en daar wat gaatjes in de moten zalm met een breinaald. zout en peper ze. hak de champignons fijn en ook de uien en maak hiervan een mengseltje, dat u in wat boter fruit. leg nu voor elke moot zalm een stuk folie op het aanrecht. drapeer op elk stuk folie 3 plakjes ontbijtspek, leg daarop de moot zalm. op de zalm een lepel mengsel van champignon met ui, daarop een takje tijm, wat citroensap en een klontje boter. vouw nu de plakjes spek over de bovenkant van de zalm dicht en maak van de folie goed geslo- ten pakjes waar geen geur uit kan ontsnappen. leg de pakjes op een warme plaats op de grill waar zij in een minuut of 10 geroosterd dienen te worden. serveer de zalm in het pakje en geef er gewelde boter bij.
Variatietips
- Je kan ook nog wat room in de papilottes gieten.