Ingrediënten
- 1 zakje kokos
- 2 tl kentjoer
- trassi ongeveer 2 bij 2 cm
- 2 el sambal
- 3 tenen knoflook, geperst of fijngesneden
- 1 el witte basterdsuiker
- 1 handje ongezouten pinda's
- 1 handje ongezouten frietchips
Variatietips
- Je kan de kentjoer vervangen door koenjit om de gele versie te maken.
- Als je iemand een pinda allergie dan deze weglaten. Zonder is ook heel lekker.
Bereiding
Stap 1
In een wok wat olie doen. De trassi in de olie bakken tot het een beetje een pasta is geworden.
Stap 2
Vervolgens de 3 teentjes knoflook geperst meebakken, samen met de geraspte kentjoer, de sambak oelek en de basterdsuiker.
Stap 3
Als laatste de kokos meebakken, tot deze een kleurtje heeft. De seroendeng is klaar met te serveren en ook een paar weken houdbaar in een afgesloten bakje.
Variatietips
- Je kan de kentjoer vervangen door koenjit om de gele versie te maken.
- Als je iemand een pinda allergie dan deze weglaten. Zonder is ook heel lekker.