Ingrediënten
- 250 gr kipfilet, in stukjes gesneden
- kip kruiden
- bloem
- 1 ei
- grove paneermeel
- 4 tl olijfolie
- 2 tl azijn
- 2 tl bieslook
- 150 gr gemengde sla
- 0.5 komkommer
- 6 cherrytomaatjes
- 1 avocado
- peper
- zout
- 180 gr mais
- 2 tl wasabi furikake
- 2 el sweet chilisaus
- 1 bosui, in ringetjes
Bereiding
Stap 1
Kruid de kipfilet en laat intrekken. Ik doe dit meestal een avond van te voren.
Haal de stukjes kipfilet door de meel, vervolgens door het ei en als laatste door het grove paneermeel en leg ze in de bak van de airfryer. Bak de stukjes kipfilet gaar in 10 a 15 minuten op 180 graden.
Stap 2
Maak de dressing van olijfolie, azijn, peper, zout en bieslook. Verwarm ondertussen de mais op laagvuur.
Stap 3
Verdeel ondertussen de gemengde sla in 2 grote kommen. En leg daar klokgewijs de bosui, avocado, komkommer, de tomaatjes en als laatste de mais op de sla. Mengen doe je aan tafel.
Stap 4
Bestrooi met wasabi furikake en leg de krokante kip bovenop in het midden van de bowl en maak af met wat sweet chilisaus.