Ingrediënten
- 1 kg riblappen(in flinke dobbelstenen)
- 5 el rode wijnazijn
- 250 ml water
- 2 blad laurier
- 8 kruidnagels
- 1 kg uien in ringen
- 4 plakken ontbijtkoek
- 100 gr boter
- 1 el donker bruine suiker
- zout
- vers gemalen peper
Variatietips
- Lekker bij rode kool en aardappelpuree.
Bereiding
Stap 1
Roer in een kom, azijn, water, laurierblad en kruidnagel door elkaar en roer het vlees hier door heen en laat op koele plaats 12 uur marineren.
Stap 7
Strooi en zout en peper op. Giet er zoveel marinade over dat het vlees voor 3 kwart onder staat.stoof het vlees op een laag vuurtje ongeveer 2,5 uur gaar.
Stap 8
Voeg na 1 uur de gebakken uien en de laurierblaadjes toe. Roer ook de verkruimelde ontbijt koek toe als het vlees gaar is.
Variatietips
- Lekker bij rode kool en aardappelpuree.