Ingrediënten
- 2 kg zeeuwse mosselen
- 1 zakje mosselengroenten
- zakje mosselen kruiden (prins & dingemanse)
- droge witte wijn
Variatietips
- Serveren met sausjes.
- Serveren met een stokbroden of verse frieten.
- Serveren met een frisse salade.
Bereiding
Stap 1
Was de mosselen heel goed in de gootsteen zodat het zand echt weg is. Mosselen die beschadigd zijn of niet dichtgaan zijn waarschijnlijk niet goed en kan je beter weggooien.
Stap 2
Doe de helft van de mosselen in een mosselpan, voeg de groenten en vervolgens de rest van de mosselen toe.
Stap 3
Giet de wijn toe ongeveer zoveel dat de wijn tot aan de bovenkant van het wijnetiket leeg is. Geen water toevoegen de mosselen bevatten door het schoonmaken al genoeg water en met het toevoegen van water krijgen ze minder smaak.
Stap 4
Strooi de kruiden over de mosselen en zet het vuur aan en eventueel nog wat zout voor de smaak.
Stap 6
Let goed op, zodra het water kookt 4 tot maximaal 6 minuten laten koken en dan zijn ze klaar om opgegeten te worden. De mosselen die niet openstaan zijn waarschijnlijk niet goed en kan je beter niet opeten.
Variatietips
- Serveren met sausjes.
- Serveren met een stokbroden of verse frieten.
- Serveren met een frisse salade.