Pesto perfecto
16 maart 2012
2 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 50 gr basilicumblaadjes (vers, gewicht is inclusief takjes)
  • 2 tenen knoflook, in grove stukken gesneden
  • 20 gr parmezaanse kaas, geraspt of in stukjes
  • 20 gr pijnboompitten
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 snufje peper / zout

Benodigdheden

  • Sla-centrifuge(optioneel)
  • Keukenmachine

Variatietips

  1. Meng het met pasta of door Italiaanse soepen. Je kunt het ook als broodbeleg gebruiken.
  2. Gebruik goede ingrediënten, dus geen voorverpakte zakjes Parmezaanse kaas bij de supermarkt, maar verse kaas bij de kaasboer.
  3. Als je de pesto door pasta mengt heb je meer zout nodig dan bij gebruik als broodbeleg.

Bereiding

Stap 1
Was de basilicum en droog deze in een sla-centrifuge of laat ze goed uitlekken. en rooster de pijnboompitten in een pan met weinig olie tot ze lichtbruin kleuren.

Stap 2
Stop de basilicum, knoflook, kaas en 3 eetlepels olijfolie in een keukenmachine of gebruik een staafmixer en maal de ingrediënten tot een dikke puree, voeg nog extra olijfolie toe als je de pesto te dik vindt.

Stap 3
Voeg de pijnboompitten toe en maal het mengsel nog een keer. Maal de pijnboompitten niet te fijn. Voeg peper, zout en olijfolie naar smaak toe.

Variatietips

  1. Meng het met pasta of door Italiaanse soepen. Je kunt het ook als broodbeleg gebruiken.
  2. Gebruik goede ingrediënten, dus geen voorverpakte zakjes Parmezaanse kaas bij de supermarkt, maar verse kaas bij de kaasboer.
  3. Als je de pesto door pasta mengt heb je meer zout nodig dan bij gebruik als broodbeleg.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten