Ingrediënten
- 50 gr basilicumblaadjes (vers, gewicht is inclusief takjes)
- 2 tenen knoflook, in grove stukken gesneden
- 20 gr parmezaanse kaas, geraspt of in stukjes
- 20 gr pijnboompitten
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 snufje peper / zout
Benodigdheden
- Sla-centrifuge(optioneel)
- Keukenmachine
Variatietips
- Meng het met pasta of door Italiaanse soepen. Je kunt het ook als broodbeleg gebruiken.
- Gebruik goede ingrediënten, dus geen voorverpakte zakjes Parmezaanse kaas bij de supermarkt, maar verse kaas bij de kaasboer.
- Als je de pesto door pasta mengt heb je meer zout nodig dan bij gebruik als broodbeleg.
Bereiding
Stap 1
Was de basilicum en droog deze in een sla-centrifuge of laat ze goed uitlekken. en rooster de pijnboompitten in een pan met weinig olie tot ze lichtbruin kleuren.
Stap 2
Stop de basilicum, knoflook, kaas en 3 eetlepels olijfolie in een keukenmachine of gebruik een staafmixer en maal de ingrediënten tot een dikke puree, voeg nog extra olijfolie toe als je de pesto te dik vindt.
Stap 3
Voeg de pijnboompitten toe en maal het mengsel nog een keer. Maal de pijnboompitten niet te fijn. Voeg peper, zout en olijfolie naar smaak toe.
Variatietips
- Meng het met pasta of door Italiaanse soepen. Je kunt het ook als broodbeleg gebruiken.
- Gebruik goede ingrediënten, dus geen voorverpakte zakjes Parmezaanse kaas bij de supermarkt, maar verse kaas bij de kaasboer.
- Als je de pesto door pasta mengt heb je meer zout nodig dan bij gebruik als broodbeleg.