Ingrediënten
- 500 gr gehakt (varken)
- 2 el gehaktkruiden
- 8 stronkjes witlof
- 1 l tafelbier
- snufje peper/zout
- boter om in te bakken
- bindgaren
Variatietips
- Gehakt eventueel mengen met een ei en paneermeel.
- Serveer met aardappelpuree.
Bereiding
Stap 1
Maak het witlof schoon en haal er het bittere uit. Vul op met het gehakt, die je van te voren heb gekruid. Bind deze met het garen samen.
Stap 2
Bak het witlof aan in wat boter en kruid met peper en zout. Blus met een halve fles bruin tafelbier. Laat gedurende 30 a 35 min op een klein vuurtje (stand 6 a 7) verder garen.
Stap 3
Op het einde van de kooktijd doe je er de rest van het tafelbier bij. De saus kan je eventueel wat opbinden met maizena.
Variatietips
- Gehakt eventueel mengen met een ei en paneermeel.
- Serveer met aardappelpuree.