Ingrediënten
- 0.5 limoen
- 1 el kappertjes
- 8 zwarte pitloze olijven
- 1 blikje ansjovisfilet
- 1 teen knoflook
- 1 el rum
- peper
- 2 tonijnsteaks
- 1 el olijfolie
Variatietips
- Smeer het rooster flink in met olie, dat voorkomt dat de tonijn blijft plakken.
- Zorg dat je BBQ goed heet is en leg dan het ingevette rooster erop.
- Kan uiteraard ook in de grillpan worden bereid.
Bereiding
Stap 1
Rasp van een kwart limoen de schil eraf en snij van de andere kwart limoen dunne plakjes.
Stap 2
Pureer met een staafmixer of keukenmachine de kappertjes, olijfjes, ansjovis met olie, knoflook en rum tot een grove puree. Roer de limoen en peper erdoor en bewaar het afgedekt tot gebruik.
Stap 3
Bestrijk de tonijnsteak met olie en rooster ze op een hete BBQ in 8 minuutjes. van buiten bruin en binnen rosé. Keer ze halverwege om. Bestrooi met peper en zout en verdeel over 2 borden en serveer met de limoentapenade, plakjes limoen en de ansjofilets.
Variatietips
- Smeer het rooster flink in met olie, dat voorkomt dat de tonijn blijft plakken.
- Zorg dat je BBQ goed heet is en leg dan het ingevette rooster erop.
- Kan uiteraard ook in de grillpan worden bereid.