Ingrediënten
- 300 gr kabeljauwfilet
- paneermeel
- 2 tl sambal
- 2 tl olie
- piri piri kruiden
- arachideolie of zonnebloemolie
- 1 ei
- paprikapoeder
Variatietips
- Pureer een geschild stuk komkommer en voeg hier mayonaise en een beetje geperste knoflook bij. Oregano en bieslook toevoegen en evt. een beetje uienpoeder en maak er een mooie egale dip van.
- Gebruik ook andere vissoorten als tapas zoals gamba's koolvis stukje zalm enz.
Bereiding
Stap 1
Snij de kabeljauwfilet in blokjes en dep ze droog.
Stap 2
Klop het ei en voeg de sambal en de 2 theelepeltjes olie er bij en klop het tot een mooi egaal mengsel.
Stap 3
Giet het in een schaaltje en marineer ze hierin en zet het een tijdje in de koeling. Niet vergeten te kruiden met piri piri kruiden.
Stap 4
Blokjes ruim door de paneer halen (paprikapoeder en nog een beetje piri piri kruiden door de paneer).
Stap 5
Je doet een laag olie in de pan en laat het erg heet worden 180 190 graden.
Stap 6
Bak de stukjes tot ze lekker goudbruin kleuren en eet smakelijk.
Variatietips
- Pureer een geschild stuk komkommer en voeg hier mayonaise en een beetje geperste knoflook bij. Oregano en bieslook toevoegen en evt. een beetje uienpoeder en maak er een mooie egale dip van.
- Gebruik ook andere vissoorten als tapas zoals gamba's koolvis stukje zalm enz.