Ingrediënten
- 300 gr zeebaarsfilet met vel
- grove peperkorrels
- grof zeezout
- 200 gr zeekraal
- bacon(4 stripjes)
- olijfolie
- boter
- schijfje citroen
Variatietips
- I.p.v. van gebakken aardappeltjes eens gebakken cassave proberen.
Bereiding
Stap 1
Dep de zeebaarsfilet droog met een stukje keukenrol.
Stap 2
Doe de grove peperkorrels en grof zeezout in een schaaltje en plet ze fijn met een vijzel. Strooi dit over de filets en laat het even intrekken.
Stap 3
Bak ondertussen de baconstrips lekker krokant.
Stap 4
Doe de zeekraal even met een zeef in een pan kokend water (ongeveer 1 minuutje). Laat het even rusten en bak de zeekraal even op in boter.
Stap 5
Ondertussen de zeebaars even lekker op het vel aanbakken met half boter half olijfolie aan 2 kanten (velkant eerst en ietsjes langer). Leg de zeekraal netjes op een bordje. Leg hier kruislings de baconstrips overheen en daarop de zeebaarsfilet.
Stap 6
Een schijfje citroen er op, een paar frietjes of gebakken aardappeltjes er omheen en een lekker fris glas fruitige witte wijn erbij. Smakelijk.
Variatietips
- I.p.v. van gebakken aardappeltjes eens gebakken cassave proberen.