Ingrediënten
- 300 ml melk
- 5 gr zout
- 10 gr suiker
- 10 gr boter
- 250 gr maismeel
- 250 gr bloem
- 7 gr gedroogde gist
Variatietips
- Vervang het maïsmeel door andere soorten meel, zoals volkoren, poesta of gewoon witmeel.
- Om een nog knapperige korst te krijgen zo nu en dan de broden met water spuiten, doe dit niet in de oven.
Bereiding
Stap 1
Schenk de melk in het bakblik van de broodbakmachine. Voeg vervolgens het zout, de suiker en de boter toe.
Stap 2
Nu het maïsmeel en de bloem toevoegen.
Stap 3
Als laatste het zakje gist toevoegen, maar let op dat het gist niet de melk direct raakt.
Zet de broodbakmachine aan op het programma deeg.
Stap 4
Zodra de broodbakmachine klaar is met het programma voor de deeg, het deeg uit de machine halen.
Druk het deeg plat en verdeel in 2 stukken.
Stap 5
Maak 2 lange stokbroden en leg deze op een bakplaat die is ingevet of op bakpapier.
Maak 3 diagonale insneden in ieder stokbrood en trek bij iedere snede het deeg iets uit elkaar.
Stap 6
Laat het deeg nog ongeveer 30 minuten onder huishoudfolie rijzen en verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
Stap 7
Besprenkel de broden met wat water en bak de stokbroden af in 25 a 30 minuten.
Leg op de bodem van de oven een ovenschaal met een bodem water.
Variatietips
- Vervang het maïsmeel door andere soorten meel, zoals volkoren, poesta of gewoon witmeel.
- Om een nog knapperige korst te krijgen zo nu en dan de broden met water spuiten, doe dit niet in de oven.