Ingrediënten
- 300 gr macaroni
- 200 gr geblancheerde peultjes
- 500 gr schoongemaakte groene asperges
- 50 gr rocket (rucola)
- 200 gr geblancheerde spinazie
- 10 blaadjes basilicum
- 1 el pijnboompitten
- 1 geplet knoflookteentje
- 2 el parmezaanse kaas
- 100 ml olijfolie
- zout en peper
Bereiding
Stap 1
Snij de asperges in stukjes en kook ze gaar in gezouten water. Laat vervolgens uitlekken en afkoelen.
Stap 2
Kook ondertussen ook de pasta al dente. Laat ook deze dan uitlekken en afkoelen.
Stap 3
Doe de rocket, spinazie, basilicum, pijnboompitten, look en Parmezaanse kaas in een foodprocessor en laat draaien. Doe er de olijfolie bij en kruid met peper en zout.
Stap 4
Meng de asperges en peultjes met de pasta en roer er voorzichtig de rocketpesto onder.