Ingrediënten
- 250 gr koopmans cakemeel
- 200 gr blueband of roomboter
- 200 gr suiker
- 4 stuks ei
- 1 el speculaaskruiden
- 8 speculaasjes in brokjes
- 1 zakje vanillesuiker
Variatietips
- Neem bastogne koeken.
Bereiding
Stap 1
Zorg dat alle producten op kamertemperatuur zijn (ongeveer 60 minuten voor gebruik klaarzetten). Verwarm de oven op 170 °C en bedenk de cakevorm met bakpapier. Klop de margarine zacht en romig.
Stap 2
Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng het tot 1 massa.
Stap 3
Voeg de eieren toe en klop het beslag ongeveer 6 minuutjes in de hoogste stand tot een glad beslag.
Stap 4
Voeg de speculaaskruiden toe en meng goed.
Stap 5
Roer vervolgens met een spatel de brokjes speculaas door het beslag en giet het beslag in de cakevorm.
Bak de cake op 160 °C in ongeveer 85 minuten goudbruin af.
Stap 6
Controleer na 60 minuten met een satéprikker of die droog uit de cake komt. Verleng de tijd steeds met 10 minuutjes.
Variatietips
- Neem bastogne koeken.