Ingrediënten
- 250 gr koopmans cakemeel
- 200 gr blueband of roomboter
- 200 gr suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 stuks ei
- 8 blokjes pure chocolade
Variatietips
- Voeg stukjes walnoot door het chocolade beslag.
- Voeg stukjes amandelen toe aan het chocolade beslag.
Bereiding
Stap 1
Zorg dat alle producten op kamertemperatuur zijn (ongeveer 60 minuten voor gebruik klaarzetten).
Bedek de bakvorm met bakpapier en verwarm de oven op 170 °C.
Klop de margarine zacht en romig.
Stap 2
Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en meng het tot 1 massa.
Stap 3
Voeg de eieren toe en klop het beslag ongeveer 6 minuutjes in de hoogste stand tot een glad beslag.
Stap 4
Smelt do chocolade au-bain-marie of in een schaaltje in de magnetron, om de 15 seconden even omroeren totdat de chocolade gesmolten is.
Stap 5
Halveer het beslag. Door de helft van het beslag de gesmolten chocolade spatelen.
Stap 6
De helft van beide mengsels naast elkaar in de cakevorm gieten en vervolgens de 2e laag qua kleur in omgekeerde volgorde gieten.
Stap 7
Nog even met een spatel er lichtjes door heen trekken.
Bak de cake op 160 °C in ongeveer 85 minuten goudbruin af.
Controleer na 60 minuten met een satéprikker of die droog uit de cake komt. Verleng de tijd steeds met 10 minuutjes.
Variatietips
- Voeg stukjes walnoot door het chocolade beslag.
- Voeg stukjes amandelen toe aan het chocolade beslag.