21 februari 2009
2 personen
35 minuten

Ingrediënten

  • 2 kg verse mosselen
  • een preitje (niet te dik)
  • 1 winterwortel
  • 6 takjes selderij
  • 0.5 fles droge witte wijn
  • 1 bouillonblokje
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • zwarte peper
  • rood pepertje of jeanette

Benodigdheden

  • Een hele grote pan 5-6 liter

Variatietips

  1. Hou je van heet (pittig) eten neem dan een madame Jeanette peper. Wil je het minder heet gebruik dan een Spaanse peper.

Bereiding

Stap 1
Was de mosselen goed, ook als op de verpakking staat dat de mosselen panklaar zijn! Gooi open mosselen die niet dicht gaan als je ze op het aanrecht tikt weg.

Stap 2
Snij de prei en wortel in stukken.

Stap 3
Doe in de GROTE pan de wijn, de alle groenten en kruiden, het pepertje en een bouillonblokje (als je niet van wijn houdt, gebruik dan een halve liter bouillon). Breng alles aan de kook, doe een deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes koken.

Stap 4
Zet het vuur hoog, doe de mosselen in de pan en het deksel erop. Blijf bij de pan tot alles weer kookt. Laat het deksel erop, niet kijken! Het deksel komt omhoog als het kookt. Als het kookt, pak de pan, schud de pan, zet terug op het vuur, tel tot 10 en schud weer. Doe nu de pan open en kijk of alle mosselen open zijn. Zo niet, laat nog heel even staan, zo ja dan zij je mosselen klaar.

Stap 5
Schep de mosselen met schelp in diepe borden, doe er een soeplepel gezeefd kookvocht bij en eet met stokbrood.

Variatietips

  1. Hou je van heet (pittig) eten neem dan een madame Jeanette peper. Wil je het minder heet gebruik dan een Spaanse peper.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten