Ingrediënten
- 1 kg spruitjes
- 1 grote of 2 kleine rookworsten
- 1 grote gesnipperde ui
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- bouillonpoeder
- (zoute) ketjap
- (zonnebloem) olie om te bakken
Variatietips
- Ook lekker met iets zuurs erbij zoals augurken.
Bereiding
Stap 2
Bak in een grote koekenpan of wok de uien en knoflook in de olie tot ze glazig zijn (niet te hoog).
Stap 4
Voeg dan twee theelepels bouillonpoeder (of 1 blokje), een kopje water en een flinke scheut ketjap toe. Roer alles om en laat de spruitjes 5 minuten met deksel op de pan bakken.
Stap 6
Af en toe roeren, niet te hoog zetten en wachten tot de spruitjes gaar zijn. Wil je ze beetgaar reken dan op een kwartiertje maar proef even tussendoor.
Stap 7
Proef voor het opdienen of het gerecht zout genoeg is, dit hangt af van het zoutgehalte van de rookworst. Lekker met rijst!
Variatietips
- Ook lekker met iets zuurs erbij zoals augurken.