Ingrediënten
- 200 gr (room)boter
- 100 gr suiker
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 4 stuks eieren
- 1 zakje vanillesuiker
Variatietips
- Gebruik alleen bruine basterdsuiker voor een cake die te lang in de zon heeft gelegen.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 °c.
Doe de boter en de suiker en de bruine basterdsuiker in een kom en mix deze ± 10 minuten tot een mooi glad beslag.
Stap 2
Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan de massa en mix deze ± 10 minuten.
Stap 3
Voeg als laatst de bloem en vanillesuiker toe en mix deze ± 10 minuten tot een mooi glad beslag.
Stap 4
Bedek de cakevorm met bakpapier of met een laagje boter en bloem, doe dan het beslag in de cakevorm en bak de cake in 60 tot 90 minuten gaar.
Met een satéprikker kun je kijken of de cake gaar is, als je de satéprikker in de cake steekt moet die er droog uit komen, dan is de cake gaar.
Variatietips
- Gebruik alleen bruine basterdsuiker voor een cake die te lang in de zon heeft gelegen.