Ingrediënten
- half wit brood, ongesneden
- 1 doosje champignons
- halve rode ui
- teen knoflook
- groene paprika
- 1 el oregano
- olie
- 4 mooie blaadjes sla
- handvol gehakte walnoten
- handvol verse gehakte peterselie
Bereiding
Stap 1
Snijd van het halfje wit vier dikke plakken.
Stap 2
Snij het teentje knoflook doormidden en wrijf over de plakken brood.
Stap 3
Snijd de ui en paprika in flinterdunne blokjes.
Stap 4
Snijd de champignons in dunne plakjes.
Stap 5
Verhit de olie in een pan of wok en bak daarin de champignons, de ui en de paprika op hoog vuur knapperig.
Stap 6
Voeg de oregano toe aan het champignonmengsel.
Stap 7
Rooster de plakken brood goudbruin in een broodrooster, oven of grill.
Stap 8
Leg op de plakken brood een blad sla en drapeer het mengsel over de champignons.
Stap 9
Besprenkel met de noten en peterselie. Eet smakelijk!
Stap 10
NB: koop alle ingrediënten alsjeblieft bij een (Turkse) groenteboer. Het bespaart je heel veel euro's!