Ingrediënten
- 1 hele kip
- 100 gr boter, op kamertemperatuur
- schil van een halve citroen, geraspt
- halve bos bieslook, in grove stukken
- rode ui, in dikke blokjes
- 20 tenen knoflook, ongepeld
- verse erwtjes
- 4 gepofte aardappels
- zure room
- handje gehakte verse peterselie
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Verwijder 2 tenen knoflook van hun vel, snijd ze in blokjes, maar laat de rest van de knoflook in hun vel zitten.
Stap 3
Leg 18 knoflookteentjes op een bakplaat en bak in de oven 20 minuten.
Stap 4
Haal ze hierna uit de oven en knijp het pulp uit de schillen knoflook. Doe in een schaaltje en leg weg.
Stap 5
Meng de boter met de citroenschil, de bieslook, de ui en de overgebleven knoflook.
Stap 6
Maak het vel van de kip los en wrijf het botermengsel onder het vel.
Stap 7
Zet de kip een dik uur in de oven totdat ze gaar is en haal haar er dan uit.
Stap 8
Smeer de kip in met de knoflookpuree en zet terug in de oven totdat de kip een mooi bruin korstje krijgt.
Stap 9
Snijd de gepofte aardappels half doormidden en schep er een kwak room tussen. Bestrooi met peterselie. Eet ze!